اعضای سایت حتما در قسمت توضیحات مقاله خود ذکر کنند که این مقاله مربوط به کدام یک از فصلنامه های این مرکز است

الزامیست که کاربران محترم در قسمت توضیحات مقاله خود حداقل یک شماره تلفن و یک آدرس را برای ارتباطات و هماهنگی های بیشتر این مرکز با آنها وارد نمایند 

کاربران عزیز برای ارسال مقاله باید در سایت ثبت نام کنند

چهارشنبه 27 فروردين 1393

بازتولید گچ نیم پختِ نیم کوب، به روش سنتی

 

آرین سلیمانی، مهدی پیرک

گچ نیم­پختِ نیم­کوب، با فرمول شیمیایی CaSo4 ½H2O ، به ملات خاص دوره­ی ساسانی معروف می باشد که از فرآیند پخت در کوره یسنتی استوانه­ای به دست می­آید. این ملات، توان بسیار بالایی داشته و بر خلاف گچ های صنعتی امروزی که بیشتر برای اندود داخلی استفاده می شود، در مقابل رطوبت مقاوم بوده و بیشتر به عنوان ملات مورد استفاده قرار می­گرفته است.

پایگاه پژوهشی میراث جهانی تخت سلیمان، یکی از پایگاه­هایی است که اندکی روی این ملات پژوهش کرده و کوره یگچ نیم­پختِ نیم­کوب پایگاه را، توسط استادکار سنتی، استاد سلطان­علی محمدی راه اندازی کرده و به تولید این ملات برای مصارف مرمتی پرداخته است. این مقاله، تلاش کرده تا روند تولید این ملات را مستند کرده و فرآیند شیمیایی پخت این ملات را با توجه به آزمایش­های انجام گرفته بر روی نمونه­های ملات­های ساسانی و ایلخانی ،در محوطه­ی تخت­سلیمان ارائه دهد.

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن

اخبار

طراحی سایت و بهینه سازی سایت توسط نونگار